Yeah, de eerste versie van de portefeuille consolidatie is Live!

Ik hoef er niet veel woorden aan vuil te maken.

Een (beleggings) portefeuille consolidatie is niets meer dan het samenvoegen, en het in beeld brengen van meerdere (beleggings)portefeuilles.

Waarom?

Veel beleggers hebben verschillende portefeuilles, al dan niet, bij één of meerdere partijen ondergebracht. Die portefeuilles hebben veelal verschillende risico’s en soms ook overlap.

Het is dan handig om te zien wat de overeenkomsten en verschillen zijn. Wat we vaak tegenkomen is dat een belegger bij twee partijen in een neutraal profiel belegd is. Toch kan het risico aanzienlijk verschillen. Dat laat je zien door de twee portefeuilles te analyzeren. Daarna consolideer je ze zodat je het overall risico laat zien.

Op basis daarvan kan je eventueel het risico aanpassen.

Simpel voorbeeld van een consolidatie

Hieronder zie je een zeer defensieve portefeuille, een zeer offensieve portefeuille en de consolidatie daarvan.

In onze consolidatie-tool kan je zoveel assets en portefeuilles toevoegen als je wilt. Het voorbeeld hebben we even simpel gehouden.

1. Analyse Zeer Defensieve portefeuille

Afbeelding 1: Zeer Defensieve portefeuille

2. Analyse Zeer Offensieve portefeuille

Hieronder zie je een portefeuille met twee aandelenfondsen. We geven de assets,  asset allocatie, het risico volgens de NVB risicometer en de kosten weer.

Afbeelding 2: Zeer Offensieve portefeuille

3. Portefeuille Consolidatie

Afbeelding 3: Geconsolideerde portefeuille.

Commerciële kansen

Voor zowel adviseurs als vermogensbeheerders biedt deze consolidatie commerciële kansen.

Stel je weet dat een cliënt meerdere portefeuilles heeft; dan is dit de mogelijkheid om hem aan te bieden zijn overall risico profiel te monitoren, je kunt de portefeuilles namelijk opslaan. Op deze manier krijg je gelijk inzicht in wat de concurrent doet. Handig toch? En leuk voor je cliënt.

Daarnaast is de analyse en/of consolidatie een mooie kans voor een eerste kennismaking met een prospect.  Je maakt een analyse en kunt gelijk een rapportje meegeven. Hiermee laat je hoe dan ook toegevoegde waarde zien.

Ook benieuwd naar onze tools? Vraag snel een demo aan!