Onderzoek: Nederland in Europese voorhoede als het gaat om online bankieren

Het Zweedse FinTech bedrijf Trustly publiceert vandaag het ‘State of Online Banking’ rapport, een gedetailleerd onderzoek naar het gebruik van online bankieren onder consumenten in zeven Europese landen, waaronder Nederland. Bijna alle Nederlanders (97%) beheren inmiddels de meeste aspecten van hun financiële zaken actief via online bankieren: veelal om hun saldo te checken (88%), rekeningen te betalen (81%) of geld over te maken naar andere rekeningen (61%). Dit staat in schril contrast met andere Europese markten. In Spanje maakt slechts 43% gebruik van online betalingsmogelijkheden om rekeningen te betalen. In Frankrijk ligt dit aantal nog lager (37%).

Het volledige rapport met bevindingen is hier te vinden: http://thestateofonlinebanking.com/

“Nederland is digitaal volwassen, zeker als het gaat om online bankieren. Nederlandse banken zijn continue op zoek naar betere en meer gebruiksvriendelijke digitale authenticatiemethoden om online bankieren nog veiliger en eenvoudiger te maken. Dat biedt veel kansen voor de Nederlandse online betalingsmarkt en de samenwerking met banken,” aldus Oscar Berglund, CEO van Trustly.

Trustly is gespecialiseerd in de verwerking van online bankbetalingen in heel Europa. In aanvulling op de eigen betaaloplossing biedt Trustly het online betaalmiddel iDEAL en stelt daarmee internationale partijen in staat om betalingen van Nederlandse consumenten te ontvangen die iDEAL gebruiken.

‘The State of Online Banking’
Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Nepa, een toonaangevend onderzoeksbureau en eerste onderzoekspartner van Facebook buiten Amerika. Het onderzoek werd gedaan in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje en Zweden. In iedere markt werden 1000 respondenten in de leeftijd van 18 – 66 jaar ondervraagd.

Bron: https://www.emerce.nl/wire/onderzoek-nederland-europese-voorhoede-gaat-om-online-bankieren

Datum: 27 juni 2017