BlackBerry helpt fintech met EU-richtlijn MiFiD2

Samenwerking met VoxSmart van start

Het Canadese softwarebedrijf BlackBerry en de Engelse telecomsoftware-leverancier VoxSmart starten een samenwerking om financiële dienstverleners te helpen voldoen aan de Europese Mifid II-richtlijn. De richtlijn verplicht financiële instellingen om gesprekken en berichtgeving via mobiele apparaten minimaal vijf jaar te bewaren.

De markets in financial instruments directive (Mifid) II-richtlijn gaat op 3 januari 2018 van kracht. Het verplicht financiële instellingen in Europa om hun diensten, activiteiten en transacties minimaal vijf jaar te bewaren. Dit geldt ook voor alle gesprekken en berichtgeving via mobiele apparaten die gerelateerd zijn aan een transactie. De richtlijn heeft als doel financiële markten in Europa efficiënter en transparanter te maken en toegankelijker voor beleggers.

Om financiële dienstverleners te helpen voldoen aan deze richtlijn, starten BlackBerry en VoxSmart een samenwerking. Hierbij wordt de unified endpoint management (uem)-oplossing van Blackberry gecombineerd met de VSmart-technologie van VoxSmart.

BlackBerry UEM biedt een platform om apparaten te verbinden en beheren. VSmart kan telefoongesprekken en berichten via instant messaging-apps, zoals WhatsApp, van mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops vastleggen, opslaan en analyseren.

Enterprise of Things

Oliver Blower, ceo bij VoxSmart vertelt dat de met BlackBerry heeft geleid tot diverse implementaties bij wereldwijde investeringsbanken en financiële dienstverleners. BlackBerry ziet de samenwerking als een uitbreiding op het softwareportefeuille en partnerschappen om het Enterprise of Things te beveiligen.

Florian Bienvenu, senior vice president EMEA bij BlackBerry legt het enterprise of things (EoT) uit: ‘Elk apparaat beschikt over data: van smartphones en laptops tot medische apparaten, auto’s en verkeerslichten. Deze data zijn met elkaar verbonden, waardoor kansen ontstaan om mensenlevens te verbeteren. Om optimaal gebruik te maken van deze EoT moeten privacy en security van alle endpoints gewaarborgd worden.’

Bron: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/6039282/250449/blackberry-helpt-fintech-met-eu-richtlijn-mifid-ii.html

Datum:13 juni 2017