Asset Measurement breidt activiteiten fors uit

Een team van softwareontwikkelaars heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan uitbreiding van het productaanbod van Asset Measurement.

Het jonge fintech bedrijf, vooral bekend van de benchmarktool waarmee men onder andere performance van vermogensbeheerders meet, richt zich met een breed scala aan tools op financieel adviseurs, vermogensbeheerders en banken in Nederland.

Het doel is het verzamelen van data en deze overzichtelijk presenteren. Al meer dan 20 partijen maken gebruik van de diensten van Asset Measurement.

 

Nieuwe tools

De eerste tools die vandaag worden gelanceerd zijn de Portfolio Analyzer en de Financiële Scan.

Een adviseur kan met de Portfolio Analyzer individuele portefeuilles van cliënten doormeten en portefeuilles van vermogensbeheerders met elkaar vergelijken. De tool geeft in één oogopslag inzicht in o.a. risico’s en verbogen kosten. Voor de weergave van het risico wordt gebruik gemaakt van de risicometer. De risicometer is ontwikkeld door een aantal aanbieders van beleggingsdiensten, vertegenwoordigd door de NVB.

Volgens van Heese is er in toenemende mate vraag naar onafhankelijk advies. ‘Onze data-gedreven Portfolio Analyzer en de benchmarktool bieden de beste ondersteuning voor een adviesgesprek’. Elk advies is dus te onderbouwen met betrouwbare data.

Financiële Scan

‘We merkten dat adviseurs en vermogensbeheerders veel tijd kwijt zijn aan het overzichtelijk vastleggen van cliëntgegevens. Hiervoor hebben we een slimme oplossing gebouwd. Door eenmalig cliëntgegevens in te voeren heeft de adviseur een strategisch plan, een document (Know Your Customer) voor de toezichthouder en de documenten om een bankrekening te openen.’

Een extra voordeel is dat het voorbereiden en vastleggen van een revisiegesprek met een cliënt minimale tijdsinspanning kost.

Goed beveiligd

Alle gegevens worden in de Cloud opgeslagen en beveiligd volgens de hoogste standaarden in de sector. Men kan bijvoorbeeld alleen toegang tot de data krijgen nadat een extra code wordt ingevoerd die naar een vooraf opgegeven mobiele telefoon is gezonden. Veiligheid boven alles.

De komende maanden rolt Asset Measurement meer tools uit, als eerste de doelmonitor. Met de doelmonitor kan men berekenen of beleggingsdoelen nog in lijn liggen met de verwachtingen zijn of dat bijsturing noodzakelijk is.

Alle tools zijn erop gericht de markt eerlijker, transparanter en vooral beter te maken. Een win-winsituatie voor banken, adviseurs én consumenten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie